Előfizetői tartalom

Energiaválság: új beruházást jelentett be a Masterplast, még több szigetelőanyagot gyártana

Portfolio
Bővíti hőszigetelőanyag gyártó kapacitásait a Masterplast, 2,1 millió eurós beruházásból új polisztirol-gyártó üzemegység létesít a magyar szigetelőanyag-gyártó vállalat Kálon. Az üzem várhatóan 2023 első negyedévében kezdi meg működését és mintegy 40 százalékkal növeli meg a jelenlegi kibocsátási képességet - közölte a vállalat. A társaság szerint az épületek tömeges energetikai felújítása megkerülhetetlenné vált az európai energiaválság közepette, ami jelentősen bővíteni fogja a hőszigetelő termékek iránti keresletet.

Új polisztirol - hétköznapi nevén Hungarocell - gyártó üzemegység létesítését jelentette be a Masterplast. A vállalat a következő hőszigetelőanyag gyárát Magyarországon, a Heves megyei Kálon működő gyártóbázisán alakítja ki. A társaság úgy látja, hogy az épületek tömeges energetikai felújítása megkerülhetetlenné vált az európai energiakrízis következtében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái