masterplast hungarocell
Üzlet

Energiaválság: új beruházást jelentett be a Masterplast, még több szigetelőanyagot gyártana

Portfolio
Bővíti hőszigetelőanyag gyártó kapacitásait a Masterplast, 2,1 millió eurós beruházásból új polisztirol-gyártó üzemegység létesít a magyar szigetelőanyag-gyártó vállalat Kálon. Az üzem várhatóan 2023 első negyedévében kezdi meg működését és mintegy 40 százalékkal növeli meg a jelenlegi kibocsátási képességet - közölte a vállalat. A társaság szerint az épületek tömeges energetikai felújítása megkerülhetetlenné vált az európai energiaválság közepette, ami jelentősen bővíteni fogja a hőszigetelő termékek iránti keresletet.

Új polisztirol - hétköznapi nevén Hungarocell - gyártó üzemegység létesítését jelentette be a Masterplast. A vállalat a következő hőszigetelőanyag gyárát Magyarországon, a Heves megyei Kálon működő gyártóbázisán alakítja ki. A társaság úgy látja, hogy az épületek tömeges energetikai felújítása megkerülhetetlenné vált az európai energiakrízis következtében, ami jelentősen bővíteni fogja a hőszigetelő termékek iránti keresletet.

A gyár képes lesz a Masterplast teljes polisztirol hőszigetelő termékszortimentjének előállítására, évenként 300 ezer köbméteres mennyiség kibocsátás mellett.

Pénzcentrum rezsikalkulátor Számold ki, mennyit kell majd fizetned a gázért, áramért augusztustól!

A 2,1 millió euró értékű beruházás finanszírozását saját anyagi forrásaiból valósítja meg a társaság, amellyel mintegy 40 százalékkal növeli meg a jelenlegi kibocsátási képességét. A vállalat várakozásai szerint gyorsan, mindössze néhány hónap leforgása alatt megvalósítható a fejlesztés. A tervek szerint 2023 első negyedévében kezdi meg működését az új üzem, amely elsősorban a magyar és a szlovák piac ellátásában fog szerepet játszani.

„A mostani európai energiakrízis mindenkit ráébresztett arra, hogy az épületek fenntartási költségeit csökkenteni leginkább azzal az energiával lehet, amit nem használunk el. Az épületek energetikai felújításában óriási megtakarítási potenciál van, Magyarországon a teljes épületállomány közel 70 százaléka szigeteletlen, vagy gyengén szigetelt. Egy tipikus „Kádár Kocka” esetében egy jó termikus burok azonnal, akár 50 százalékkal tudja csökkenteni az épület energiaigényét, amivel valós megoldást kínál a rezsiköltségek elszállása ellen.

A várhatóan év végén kifutó 3+3 milliós lakásfelújítási támogatás miatt erős második félévet várunk a szigetelési piacon, jelentősen megnőtt az érdeklődők száma. A több, mint hétszeres lakossági és kisvállalkozói piaci gázárak mellett nem kérdés, hogy aki megteheti, az szigetelni fog. Figyelembe véve a korszerűsítésre szoruló épületállomány magas számát, a szakmai szervezetekkel egyetértésben szükségesnek látnánk egy célzottan energiahatékonyságot javító állami támogatási program elindítását” - tette hozzá Tibor Dávid, a Masterplast elnöke.

Múlt héten nagyot ment a Masterplast árfolyama, ami miatt elsősorban a rezsibejelentések álltak. A vállalat profitálhat a rezsicsökkentés módosításából, miután a cég információi szerint az épületek közel 70 százaléka nem rendelkezik megfelelő szigeteléssel ma Magyarországon. A szignifikáns rezsiköltség növekedés ellen pedig az energiamegtakarítás lehet a megoldás. 

A héten még lehetnek izgalmak a cég háza táján, ugyanis csütörtökön érkezik a cég második negyedéves gyorsjelentése.

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
tőzsde részvény