Előfizetői tartalom

Veszik a magyar autópálya-matricákat, a járvány óta nem volt ilyen

MTI
Idén június 30-ig csaknem 7,8 millió e-matrica kelt el körülbelül 62,7 milliárd forint értékben, ami nagyrészt a külföldi utazók visszatérésének köszönhető - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Ez a darabszám nemcsak eléri, de mintegy 6 százalékkal meg is haladja az utolsó járvány előtti év, 2019 ugyanezen időszakának adatait.

Az idei az első olyan év, amikor az autópályamatrica-vásárlások száma meghaladja a járvány előtti utolsó év adatait. A NÚSZ adatai szerint a 2022-es évre június 30-ig 570 ezer éves országos, több mint 1 millió havi, közel 4 millió heti (10 napos) és több mint 2,2 millió megyei autópálya-matricát vásároltak az utazók. Nagyjából minden harmadik pályamatricát külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés