Előfizetői tartalom

Veszteséges lett a Wizz Air, mégis elszállt az árfolyam

Portfolio
Az utazások iránti kereslet erős, ami támogatja felfelé a repülőjegy árakat – derül ki a Wizz Air negyedéves gyorsjelentéséből, amiben egyébként a magas üzemanyagárak és az európai reptereken tapasztalható fennakadások miatt veszteségről számolt be a cég a júniussal zárult három hónapra. A jövőre nézve pozitívum, hogy a folyó negyedévre szignifikáns profitot vár a menedzsment. A hírnek örülnek a befektetők, ugrik a légitársaság részvényeinek árfolyama a mai kereskedésben.

A június végével zárult negyedév főbb adatai: 12,2 millió utast szállított a Wizz Air a negyedévben, ami több mint a négyszerese a tavalyi év azonos időszakához képest, amikor még a koronavírus-járvány következtében nyomott volt a kereslet a repülős utazások iránt a járvány előtti időszakhoz képest 20 százalékkal emelkedett az utasforgalom a légitársaságnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés