Előfizetői tartalom

Kifelé tart a viharból a Volkswagen, alaposan meghúzhatja a második félévet

Portfolio
A Volkswagen csütörtökön megerősítette éves előrejelzését, mivel az ellátási lánc problémái enyhültek, de figyelmeztetett, hogy az ukrajnai háború és az európai energiaellátást fenyegető veszélyek a második félévre is kihatnak. A járművek iránti erős kereslet viszont jó előjel az év második felére, ráadásul az autógyártó a várakozásokat felülmúló második negyedéves eredményekről számolt be.

A Volkswagen összesen 2 millió autót adott el a második negyedévben, mintegy 22,4 százalékkal kevesebbet, mint a tavalyi év azonos időszakában. Az év első felében az eladások mintegy ötödével estek vissza, a legsúlyosabban Európában, ahol az ellátási lánc problémái részben az ukrajnai háborúval kapcsolatosak. „Különösen Európában az energiaellátás körül bizonytalanság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés