Előfizetői tartalom

Meglépte a Shell: ideiglenesen bezárja több benzinkútját Magyarországon

Portfolio
Az elmúlt hónapokban központi témává vált az üzemanyagpiaci helyzet Magyarországon, hiszen a piaci benzinár jóval magasabb, mint az itthon bevezetett hatósági ár, ez pedig több problémát is felvetett az iparági szereplők szempontjából. Most ott tartunk, hogy miközben a környező országokban visszaesést lehet látni, addig nálunk kifejezetten erős a keresleti oldal, azonban a kínálati oldalon vannak problémák, ami egy egy kifejezetten feszített piaci helyzetet hozott létre. Mindennek következtében a magyarországi Shell új intézkedéseket jelentett be az ellátásbiztonság növelése érdekében: öt kutat ideiglenesen bezárnak, két kutat pedig kizárólag vállalati ügyfelek kiszolgálására állítanak át.

Nehéz helyzetben a hazai benzinkutak, lépett a Shell Az elmúlt hónapokban tapasztalt, kiemelkedően megnövekedett üzemanyag-kereslet a nyári autós, illetve aratási szezonban nem mutatja az enyhülés jeleit, eközben a magyar piacon elérhető véges kapacitások miatt átmeneti készlethiányokat lehet tapasztalni. Szorult helyzetbe került tehát a hazai üzemanyagpiac, hiszen részben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái