Előfizetői tartalom

Kifáradni látszik az Apple aranytojást tojó tyúkja

Portfolio
Közzétette legfrissebb számait az Apple, a második negyedévben az árbevétel és a profit is felülmúlta a Wall Street várakozásait, de az iPhone-gyártó lassuló növekedésről számolt be. Összességében a várakozásokhoz képest tehát jó számokat hozott a cég, és a zárás utáni kereskedésben fel is pattant a részvény, azonban a befektetőknek aggodalomra adhat okot a szolgáltatás szegmens lassulása. Ez a szegmens ugyanis, amelyik a növekedés egyik motorjává lépett elő, magasabb profitmarzsot hoz, mint a hardverek, ráadásul a bevétel is rendszeres alapon érkezik.

A sarokszámok Íme a legfontosabb számok a Wall Street várakozásaihoz képest, a Refinitiv elemzői konszenusa alapján:  Árbevétel: 83 milliárd dollár a becsült 82,81 milliárd dollárral szemben, 2 százalékos növekedés az előző évhez képest. iPhone-bevétel: 40,67 milliárd dollár a becsült 38,33 milliárd dollárral szemben, 3 százalékos növekedés az előző évhez képest....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés