masterplast szabadka5
Üzlet

Friss célár érkezett a Masterplastra

Portfolio
Felülvizsgálta a Masterplast részvényeire vonatkozó célárát az MKB elemzője és kismértékben csökkentette azt, 6291 forintra. Még a friss célár is több mint 60 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi árfolyamhoz képest, így az elemző ajánlása változatlanul vétel.

Erős második negyedéves számokat közölt a Masterplast gyorsjelentésében, a hőszigetelő anyagok értékesítése szignifikánsan nőtt, ami ellensúlyozni tudta az egészségügyi védőruhák értékesítéseinek szignifikáns visszaesését – áll az MKB elemzésében. Az orosz-ukrán háború miatti beszállítói problémák és áremelkedések, valamint a magas infláció, vegyes hatásokkal voltak a vállalat egyes piacain az építőiparra. Az emelkedő energiaárak számos országban felpörgették a hőszigetelési munkákat az építőiparban, több országban pedig állami támogatások is segítették az értékesítéseket. Az orosz-ukrán konfliktus szignifikánsan nem hatott a vállalat eredményeire, az ukrán leányvállalatnak ugyanis kis súlya van csak a bevételekben – emeli ki az elemző.

Az év első felében az idei adózott eredményterv 70 százalékát teljesítette a vállalat. A második negyedéves jelentős profitnövekedés mögött az áll, hogy a pénzügyi eredmény soron 2 millió eurós pozitív eredményt könyvelt el a vállalat. A menedzsment közölte, hogy ha marad a cég számára kedvező devizakörnyezet, abban az esetben felülteljesítheti az idei évre megfogalmazott adózott eredménycélját – emeli ki az MKB elemzője.

Az elemző hozzáteszi, hogy a nemrég bejelentett új Hungarocell-üzem pozitív hír és segít a vállalatnak elérni a bevételi és profitcélját a következő években. A bejelentés időzítése is jó volt, miután a kormány nemrég jelentette be a rezsicsökkentés módosítását. Az általánosan romló makrogazdasági előrejelzések ellenére az erős időszak várható a hőszigetelésben, és a tartósan magas energiaárak, az energiakorlátozások, valamint a várhatóan Európa-szerte beinduló épületenergetikai korszerűsítési programok miatt a kereslet hosszú távon élénkülhet - áll az MKB elemzésében.

Az elemző felülvizsgálta DCF-modelljét, melyben a következő évekre vonatkozó bevétel-és profitvárakozásokat változatlanul hagyta. A hozamemelkedések miatt megemelte a súlyozott átlagos tőkeköltségre (WACC) vonatkozó előrejelzését az elemző, ami csökkenti a célárat. Viszont a forint gyengülése az euróban számolt célárat forintban növeli, ami nagyrészt ellensúlyozza az emelkedő WACC hatását - olvasható az elemzésben.

Az MKB elemzője a korábbi 6394 forintról 6291 forintra csökkentette a Masterplast részvényeire vonatkozó célárát, ami még így is több mint 60 százalékkal van a jelenlegi árfolyam felett és megerősítette a korábbi vételi ajánlását.

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
tőzsde részvény