Előfizetői tartalom

Itt a friss brókersorrend, nagy harc alakult ki az első helyért

Portfolio
A továbbra sem enyhülő globális gazdasági nehézségek ellenére a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe, a BUX index jelentős mértékben korrigált júliusban – a 41 805,3 pontos záróérték 6,5 százalékos növekedést jelent az előző hónaphoz képest. A részvénypiaci forgalmat ezzel együtt a nyári időszakra hagyományosan jellemző visszafogottság jellemezte 193,7 milliárd forintos összforgalommal és 9,2 milliárd forintot kitevő napi átlagforgalommal. A blue chipek közül ezúttal is az OTP bizonyult a legforgalmasabb részvénynek, a bankpapírral 101 milliárd forint értékben kereskedtek, amely a teljes forgalom 52 százalékát jelenti. A befektetési szolgáltatók versenyében a Wood&Company zárt az első helyen, őt követte a Concorde és az Erste.

A nemzetközi tőkepiac júliusban is fokozottan tükrözte az olyan, a világgazdaság szinte minden részét érintő jelenségeket és tendenciákat, mint a geopolitikai feszültségek, az egyre fokozódó infláció, illetve az energiakrízissel kapcsolatos félelmek. A bizonytalanság mind az amerikai, mind az ázsiai, mind a nyugat-európai és régiós piacokon jelen volt, a hónap végére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés