Előfizetői tartalom

Emelkedett a gázár júniusban, így állnak most a hazai tárolók

Portfolio
Júniusban folytatódott az európai földgázkínálat március óta tartó szűkülése: egyrészt jelentősen csökkent az orosz forrás, másrészt üzemzavar miatt mérséklődött az Egyesült Államok LNG-export kapacitása. Ennek következtében az európai következő havi termékárak közel 50€/MWh-val nőttek – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal júniusi gázpiaci riportjából.

A napi átlagos árszintek 12-13€/MWh-val növekedtek a hónapban, a legmagasabb érték a Közép-Európai Gáz Tőzsdén (CEEGEX) 140,77€/MWh volt, a záró árak 138,66-143,17€/MWh között alakultak. Az európai piacokon havi importforrások volumene az előző évinél 7 százalékkal volt alacsonyabb. Az orosz források 61 százalékos csökkenését az LNG és norvég források sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés