richter
Üzlet

Jön a Richter gyorsjelentése - Mire számítsunk?

Portfolio
Folytatódhatott a bevétel-és a profitnövekedés a második negyedévben a Richternél és mint a nettó árbevétel, mind az adózott eredmény új csúcsra emelkedhetett a Portfolio által készített elemzői konszenzus alapján.

Holnap teszi közzé második negyedéves számait a Richter, ezt megelőzően pedig a Portfolio ismét elkészítette konszenzusát a céget követő elemzők megkérdezésével, amelyből kirajzolódtak a lezárt negyedévre vonatkozó várakozások.

tabla2

A várakozások mediánja alapján 186 milliárd forintos árbevétellel zárhatta az április-júniusi időszakot, ami 19 százalékos növekedés a tavalyi második negyedévhez képest.

A bruttó fedezet és az üzemi eredmény szintjén is hasonló emelkedést várnak az elemzők, így a profitráták érdemben nem változhattak az egy évvel ezelőtti szintről az elemzői várakozások szerint.  

Az adózott eredményre vonatkozó várakozások széles sávban, 42 és 67 milliárd forint között mozognak, a medián 61,8 milliárd forint, ami több mint a kétszerese a bázisidőszaki értéknek.

adozotteredmeny

A forint jelentősen gyengült az egy évvel ezelőtti szintekről, ami nagyban segíthette a masszív exportkitettséggel rendelkező Richter eredményeit a második negyedében.

A lezárt negyedév eredményei mellett legalább olyan fontos lesz, hogy mit mond a menedzsment a kilátásokkal kapcsolatban. A cégvezetés februárban, az orosz-ukrán háború kitörését követően pesszimistább lett az idei évre, egy nemrégiben adott interjúban azonban Orbán Gábor már optimistább volt, nyilatkozata szerint olyan helyzetben van a Richter, hogy teljesíteni tudja az eredeti üzleti tervet. (Eredetileg a vállalat forintban kifejezve 10 százalékos bevétel-és nyereségnövekedést célzott meg 2022-re.)

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
tőzsde részvény