Előfizetői tartalom

Még mindig érkezik az olcsó orosz olaj, bődületes új rekordok jöhetnek a Molnál

A Mol továbbra is hozzájut az olcsó orosz olajhoz, ráadásul az olaj világpiaci ára még mindig magas, és a vállalat eladásai is jól alakulnak, főként Magyarországon, ahol az eddig a fogyasztók nagy része számára elérhető literenként 480 forintos üzemanyag miatt a magyarok úgy tankoltak, mintha nem lenne holnap. Ezek eredője az, hogy a Mol a második negyedévben korábban soha nem látott eredményt érhetett el, a várt számok kilógnak a grafikonokról, ha valahol van extraprofit, akkor a Molnál biztosan (erre mondja azt a cég, hogy az elmúlt évtizedekben megdolgoztak azért, hogy most profitáljanak az olcsó orosz olajból), ebből von el majd az állam tetemes szeletet a megemelt különadóval.

Upstream Bár az elmúlt hetek már újra 100 dollár közelébe csökkenő olajárról szóltak, a második negyedévben még kiemelkedő volt az olajár, és voltak időszakok, amikor 120 dollár felett állt a Brent jegyzése. Számításaink szerint az átlagos olajár 112 dollár közelében alakult, 14 százalékkal magasabb, mint az idei első negyedévben és 62 százalékkal magasabb, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés