Előfizetői tartalom

Még mindig érkezik az olcsó orosz olaj, bődületes új rekordok jöhetnek a Molnál

Nagy Viktor
A Mol továbbra is hozzájut az olcsó orosz olajhoz, ráadásul az olaj világpiaci ára még mindig magas, és a vállalat eladásai is jól alakulnak, főként Magyarországon, ahol az eddig a fogyasztók nagy része számára elérhető literenként 480 forintos üzemanyag miatt a magyarok úgy tankoltak, mintha nem lenne holnap. Ezek eredője az, hogy a Mol a második negyedévben korábban soha nem látott eredményt érhetett el, a várt számok kilógnak a grafikonokról, ha valahol van extraprofit, akkor a Molnál biztosan (erre mondja azt a cég, hogy az elmúlt évtizedekben megdolgoztak azért, hogy most profitáljanak az olcsó orosz olajból), ebből von el majd az állam tetemes szeletet a megemelt különadóval.

Upstream Bár az elmúlt hetek már újra 100 dollár közelébe csökkenő olajárról szóltak, a második negyedévben még kiemelkedő volt az olajár, és voltak időszakok, amikor 120 dollár felett állt a Brent jegyzése. Számításaink szerint az átlagos olajár 112 dollár közelében alakult, 14 százalékkal magasabb, mint az idei első negyedévben és 62 százalékkal magasabb, mint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái