Vizet ivo no
Üzlet

A súlyos aszály következménye: már Hollandiában is vízhiányt hirdetnek

Portfolio
A holland kormány szerdán vízhiányt hirdetett a szokatlanul száraz nyár miatt, ráadásul az előrejelzések szerint az elkövetkező két hétben sem lesz eső - számolt be a Reuters.

A múlt hónapban brutális hőhullámok sújtották Európa és az Egyesült Államok nagy részét. A tudósok szerint a rendkívül forró időjárás oka a globális felmelegedés, ami ellen nagyobb erőfeszítéseket sürgetnek.

Mivel a holland lakosság kétharmada a tengerszint alatt él, az aszály gyorsan akut problémává válhat az országban. A szárazság a folyók eliszaposodásához és a belvízi hajózás elakadásához vezethet. További problémát jelent a gátrendszer kiszáradása.

Hollandiában már több hete egyre szárazabb az idő, mivel nagy a párolgás a saját országunkban és a külföldről érkező vízmennyiség nagyon alacsony.

- mondta Michele Blom, az ország közmunka- és vízgazdálkodási ügynökségének munkatársa, akit az aszályellenes munkacsoport felügyeletére neveztek ki.

Jelenleg a Rajna alsó folyásán - amely létfontosságú útvonal a Rotterdamból a német acélgyártók és energiatermelők felé irányuló szénszállításban - az uszályok kevesebb mint fél kapacitással működnek az alacsony vízállás miatt. A holland infrastrukturális és közlekedési minisztérium közölte, hogy kedden a Rajna vízhozama Lobithnál, a Rajna Hollandiába való belépésének keleti pontjánál az évszakhoz képest kivételesen alacsony volt. Az idei adatok szerint a németországi Kaub-ban 2007 óta a legalacsonyabb a Rajna vízállása, alig 80 centiméter magas.

Az ivóvíz jelenleg nem érintett, ennek ellenére a vízügyi körzetek arra szólítják fel a lakosságot, hogy takarékoskodjanak a vízzel, a déli Zeeland és Limburg tartományok pedig arra kérik az embereket, hogy ne használják a felszíni vizet öntözésre - ez az intézkedés a gazdákat is érinti.

Címlapkép forrása: Getty Images

nagytemplomdebrecen1
kereskedő deviza trader currency
forint200124
Allen Weisselberg
zelenszkij erdogan
armani
földgáz
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. október 4.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
kereskedő deviza trader currency