Előfizetői tartalom

A hőség miatt leállt a Google adatközpontja: egy szempillantás alatt elveszhetnek az emberiség adatai?

Portfolio
Aszály, kiszáradó vízterületek, csökkenő mezőgazdasági terméshozamok. Ezek az idei nyár állandó rémei, amelyek vélhetően még sokáig kísértenek minket az elkövetkezendő évek elviselhetetlen hőhullámai közepette. Az Egyesült Királyságra júliusban lesújtó forróság egy újabb kockázatra mutatott rá: az extrém magas hőmérséklet az adatközpontok normális működését is veszélyezteti, amelyeket vállalatok százezrei használnak, és amelyeken az emberiség kollektív tudásának digitalizált változatát is tárolja. Mi lesz az adatközpontok sorsa, ha egyre-másra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok, és mit tehetnek az üzemeltetők, hogy legalább mérsékelni tudják a szervereik túlmelegedését?

Odakozmált szerverek A júliusi hőhullámban, amely az Egyesült Királyságot is elérte, az elégtelen hűtés miatt leállt a Google Cloud adatközpontja. A helyi szerverpark nem csak regionális ügyfeleket szolgál ki, hanem több csendes-óceáni térségbeli és az Egyesült Államokban működő céget is. Ezek a vállalatok a leállás miatt órákon keresztül nem fértek hozzá a Google...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés