allianz forrás getty stock
Üzlet

A vártnál rosszabb eredmény az Allianznál

Portfolio
A német Allianz biztosítóóriás pénteken a vártnál rosszabb, 23%-os visszaesésről adott számot második negyedéves nettó eredményében. A volatilis piacok és az átstrukturálási költségek miatt elemzők vegyesnek értékelték a negyedévet, ugyanakkor megerősítette a menedzsment éves célkitűzéseit.

A részvényesekre jutó adózott nyereség 1,706 milliárd euró volt a június 30-ig tartó negyedévben, ami elmaradt az 1,846 milliárdos konszenzusos előrejelzéstől, és elmaradt az egy évvel korábbi 2,225 milliárdtól is.

A piaci volatilitás miatt a biztosító 282 millió eurós értékvesztést is elkönyvelt a negyedév során, és az élet- és egészségbiztosítási üzletág működési eredményének 12%-os csökkenése is részben ennek következménye.

A profitcsökkenés ellenére a negyedév a szokásos üzletmenethez való visszatérést jelenti az Allianz számára – emlékeztet a Reuters. A biztosító pénzügyi teljesítményét tavasszal az amerikai alapkezelő egységénél történt csalás miatt az amerikai hatóságokkal májusban kötött 6 milliárd dolláros egyezség húzta le.

Az ügy árnyékot vetett az Allianzra, Németország legnagyobb piaci kapitalizációjú vállalatára, és bár a vele kapcsolatos költségek nagy része már a múlté, mégis nyomot hagyott a második negyedévben, mivel az Allianz több mint 100 millió eurós szerkezetátalakítási kiadást könyvelt el a problémák középpontjában álló amerikai alapkezelő egységének, az AGI-nek a felszámolására.

A vártnál rosszabb eredmény ellenére a biztosító továbbra fenntartja a 12,4 és 14,4 milliárd euró közötti működési nyereségre vonatkozó 2022-es célját - közölte a társaság. "Jól állunk ahhoz, hogy kezeljük a magas infláció és a különösen Európában tapasztalható gazdasági nyomás hatásait" - mondta Oliver Baete vezérigazgató.

Címlapkép: Getty Images

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
tőzsde részvény