Kilőtt a Twitter árfolyama
Üzlet

Folytatódik Elon Musk és a Twitter drámája

Portfolio
A Twitter csütörtökön elutasította Elonk Musk - egy delaware-i bírósági beadványban tett - állításait, melyek szerint a milliárdost rákényszerítették a közösségi médiavállalat megvásárlásáról szóló üzlet aláírására. Musk a titkosított keresetet még múlt pénteken nyújtotta be, azonban csak csütörtökön hozták nyilvánosságra azt.

Musk szerint a Twitter rá akarta szedni őt a 44 milliárd dolláros fúziós megállapodás aláírására. Ez a történet ugyanolyan valószínűtlen és tényekkel ellentetés, mint amilyennek hangzik - áll a Twitter által csütörtökön közzétett beadványban.

A San Franciscó-i székhelyű vállalat arra próbálja kényszeríteni Muskot, hogy végigvigye az üzletet, valamint azzal vádolja, hogy szabotálta azt, amint az már nem az ő érdekeit szolgálta. A csütörtökön nyilvánosságra hozott ellenkérelmekben Musk azzal vádolja a Twittert, hogy a piac zuhanása miatt fokozta erőfeszítéseit a felhasználók valós számának elrejtésére.

Miközben egy hosszú bikapiac a végéhez közeledett, a Twitter tudta, hogy a Musk-féléknek a kért információk átadása felfedné, hogy a Twitter lényegében meztelenül úszott

- áll a viszontkeresetekben.

A Twitter azzal kontrázik, hogy Musk egy csepp bizonyítékra sem hivatkozott ezekre a tények nélküli állításokra.

Musk azt is állítja, hogy a Twitter félrevezetései sokkal mélyebbre nyúlnak, mint egyszerűen csak helytelen számokat szolgáltatni a spam vagy bot fiókjairól. Míg a Twitter azt hirdeti, hogy 238 millió monetizálható napi aktív felhasználója van, addig a hirdetéseket ténylegesen látó felhasználók száma nagyjából 65 millióval alacsonyabb, - állítja Musk a viszontkeresetben. A Twitter továbbra is fenntartja, hogy a SEC által a monetizálható napi aktív felhasználókról közzétett adatai pontosak voltak.

Az elmúlt hónapok drámája a milliárdos és a Twitter között a következőképpen alakult kronológiai sorrendben:

  • Musk áprilisban részvényenkénti 54,2 dolláros áron bejelentette a Twitter felvásárlását, mondván, hogy hisz a vállalatban, mint a szabad véleménynyilvánítás globális platformjában rejlő lehetőségekben. Nem sokkal később azonban visszakozni kezdett az üzlettől, mivel a részvények árfolyama elmaradt a felvásárlási ajánlatától, és szkeptikusan kezdett nyilatkozni arról, hogy a bot- és spamfiókok valóban a felhasználók kevesebb mint 5 százalékát teszik ki.
  • Később, július 8-án Musk megpróbált visszalépni anélkül, hogy az 1 milliárd dolláros felbontási díjat kifizette volna, arra hivatkozva, hogy a Twitter nem szolgáltatott részleteket a bot- és spamfiókokról.
  • A Twitter ezután négy nappal később beperelte őt.
  • A két fél közötti tárgyalásra október 17-én fog sor kerülni, miután Musk megpróbált kihátrálni a közösségimédia óriással kötött üzlettől, mivel szerinte az oldalon sok a bot-, és spam fiók.

A hét elején a Twitter tucatnyi idézést adott ki a Musk felvásárlási ajánlatát támogató bankoknak, befektetőknek és ügyvédi irodáknak egyaránt, Musk pedig a Twitter tanácsadóinak a Goldman Sachsnál és a JP Morgannél végzett munkájuk miatt. Jogi szakértők szerint a Twitter kérései arra utalnak, hogy a vállalat tudni akarta, miért fordult ellene Musk, vagy hogy megszegte-e a kötelezettségét, hogy elegendő finanszírozást szerezzen az üzlethez.

(Reuters)

Címlapkép: Shutterstock

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
tőzsde részvény