coinbase
Üzlet

Valósággal kilőttek a Coinbase részvényei

Portfolio
A Coinbase kriptotőzsde részvényei nagyot emelkedtek csütörtökön, miután a vállalat bejelentette, hogy partnerséget kötött a BlackRockkal, a világ legnagyobb vagyonkezelőjével, hogy intézményi ügyfeleinek hozzáférést biztosítson kriptokereskedési és letéti szolgáltatásokhoz. A megállapodás pozitív hírekkel szolgál a vállalat számára, amelyet a kriptoszektorban sokakhoz hasonlóan megvisel a kriptoeszközök árának zuhanása, mivel a befektetők kockázatvállalási kedve a geopolitikai zavarok, az emelkedő kamatlábak és a közelgő recesszióval kapcsolatos aggodalmak közepette jelentősen visszaesett, így igyekeztek kerülni a kockázatosabb eszközöket, többek között a kriptovaluták is.

A Coinbase kriptoeszközökre vonatkozó intézményi kereskedési platformja, a Coinbase Prime kriptokereskedési, letétkezelési, prime brokerage és jelentési lehetőségeket biztosít a BlackRock Aladdin intézményi ügyfelei számára, akik egyben a Coinbase ügyfelei is.

Az Aladdin egy olyan szoftvereszköz-csomagot kínál, amelynek célja, hogy segítse az intézményi befektetőket portfólióik kezelésében. A Coinbase a Prime platformján keresztül építi ki intézményi ügyfélbázisát, amely fedezeti alapokat, vállalati pénztárakat és más pénzügyi intézményeket szolgál ki.

A mostani hír megerősíti, hogy a hagyományos intézmények, köztük a nyugdíjalapok, a fedezeti alapok és a bankok az elmúlt 18 hónap során egyre inkább közeledtek a kriptoeszközök felé, arra számítanak, hogy az alternatív eszközosztály hosszú ideig velünk marad majd.

Intézményi ügyfeleink egyre inkább érdeklődnek a digitális eszközpiacok iránti kitettség iránt, és arra összpontosítanak, hogy hogyan lehetne hatékonyan kezelni ezen eszközök működési életciklusát

- mondta Joseph Chalom, a BlackRock stratégiai ökoszisztéma-partnerségekért felelős globális vezetője egy nyilatkozatban.

Az intézményi kereskedési volumen a Coinbase-en 2022 első negyedévében 235 milliárd dollár volt, szemben a lakossági ügyfelek 74 milliárd dollárjával, derül ki a friss jelentésekből. Míg az intézményi volumen az előző három negyedévhez képest csökkent, a tavalyi év azonos negyedévéhez képest pedig alig több mint 9 százalékkal nőtt.

Érdekelnek a kriptodevizák, és szabályozott termékek segítségével vágnál bele? A Portfolio Tanácsadói Központot neked hozták létre. Segít kiszűrni az árfolyammozgásokért felelős híreket a bulvárból.

A Coinbase részvényei tegnap jelentős, 10 százalékos pluszban zártak, a napon belüli árfolyamcsúcs azonban ennél is magasabban, a 116,3 dolláros árfolyamszinten volt.

(Reuters)

Címlapkép: Getty Images

tőzsde részvény
Mol Dunai Finomító Dufi benzinkút kőolajfinomító
cser-palkovics andras
zaporizzsjai-atomeromu-ukrajna

Holdblog A pénz valódi értéke

(Archívumunkból 2019)   Értékalapú befektetőként törekednünk kell arra, hogy olcsó eszközöket tartsunk a portfóliónkban....

2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Model Validation Quantitative Analyst

Model Validation Quantitative Analyst
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni?
tőzsde részvény