Előfizetői tartalom

Lendületben van a Magyar Telekom, nagyot nőttek a bevételek

Portfolio
A Magyar Telekom erőteljesen növekedő makrogazdasági nyomással szembesül, ennek ellenére jelentősen nőtt a vállalat bevétele és bruttó fedezete a második negyedévében. A távközlési pótadó azonban hatással volt a nyereségességre, emiatt csökkent a cégcsoport EBITDA-ja. A menedzsment arra számít, hogy az inflációs környezet és a forint gyengülése következtében a költségek növekvő nyomás alatt lesznek, egy esetleges gazdasági visszaesés pedig kedvezőtlen hatással lehet a bevételekre, ennek ellenére tartja a cégvezetés a távközlési pótadó megjelenése után módosított célkitűzéseit.

Jobb lett a vártnál A Magyar Telekom a második negyedévben az elemzői várakozásoknál minden fontosabb eredménysoron jobb eredményt szállított, mint amire a elemzők számítottak: a bevételek 3,4, az EBITDA 9, az adózott eredmény pedig 17,4 százalékkal lett magasabb a konszenzusnál. A vállalatcsoport bevételei 10,9 százalékkal bővültek a negyedévben, az EBITDA viszont 2,3...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái