Előfizetői tartalom

Megvolt a főpróba, jöhet a kriptopénzek történetének egyik legfontosabb frissítése

Portfolio
Az ethereum, a második legnagyobb piaci értékű kriptopénz, a héten tartott egy utolsó főpróbát az évek óta várt frissítés előtt, amelyet a kriptopénzek történetének egyik legfontosabb eseményeként emlegetnek. A szerdán lezajlott teszt bizakodásra ad okot azzal kapcsolatban, hogy szeptembertől komolyabb probléma nélkül életbe léphet a jelenleginél jóval energiatakarékosabb proof-of-stake rendszer. Ez egyben azt is jelenti, hogy a DeFi ökoszisztéma szempontjából elengedhetetlenül fontos Ethereum hálózat egy lépéssel közelebb kerül a hosszú távú skálázhatósági, biztonsági, és fenntarthatósági céljainak eléréséhez.

Sikeres volt a teszt, szabad az út a Merge előtt Az ethereumot közel egy évtizeddel ezelőtti létrehozása óta az úgynevezett proof-of-work modellel bányásszák. Ez bonyolult matematikai egyenleteket foglal magában, amelyek megoldásáért rengeteg gép versenyez, azonban a rendszer hátulütője, hogy rengeteg energiát igényel. A bitcoin bányászat is egyébként hasonló folyamatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés