Előfizetői tartalom

Akkora beruházás jön Magyarországra, hogy a többi fejlesztés valósággal eltörpül mellette

Portfolio
Délben érkezett ma a bejelentés, hogy az éveken át tartó találgatás után a világ legnagyobb akkumulátorgyártója Debrecenben fog létrehozni egy új üzemet. A 7,34 milliárd eurós beruházás a legnagyobb Magyarország történetében, ráadásul nem kis mértékben, több mint négyszer akkora, mint a szintén akkumulátorokat gyártó SK Innovation iváncsai fejlesztése.

Rövid időn belül két rendkívüli autóipari beruházást is bejelentettek Magyarországon. Július végén még "az idei év eddig bejelentett legnagyobb beruházásaként" említhettük a Mercedes 400 milliárd forint értékű fejlesztését, melynek keretében új gyártósorokkal bővíti magyarországi összeszerelő és karosszéria üzemét. Nem kellett azonban egy hónapot sem várni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés