Előfizetői tartalom

Energetikai krízishelyzetben a függőség csökkentése a jó irány

Portfolio
A hálózatfejlesztésnek és a kapacitásbővítésnek párhuzamosan kell megvalósulnia ahhoz, hogy az ország energiaellátásának biztonságát hosszú távon fenn lehessen tartani. Magyarország folyamatosan növekvő villamosenergia-felhasználását megfizethetően és kiszámíthatóan rendelkezésre álló tiszta energiával szükséges kielégíteni. A jelenlegi energiahordozó árak mellett, illetve a források és a szállítási láncok ingatag volta miatt egyre inkább a megújuló alapú, itthon termelt villamos energia lesz a versenyképes – hangsúlyozta Farkas Gábor, az itthon legtöbb nagyerőművi kapacitást fejlesztett és engedélyeztetett napelempark-fejlesztő cég, a SolServices Kft. ügyvezetője.

Aki figyelemmel kísérte a megújuló energetikával kapcsolatos szakmai és politikai döntéseket, az látta, hogy az elmúlt időszakban több jelentős változás is történt az iparág szabályozási környezetében. Hogyan értékeli az aktuális hazai iparági környezetet? Úgy is kérdezhetném, hogy merre tovább? A beépített fotovoltaikus kapacitás az elmúlt négy évben Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés