Előfizetői tartalom

Kiakadt a guru: mégis miért lenne ez egy új bikapiac kezdete?

Portfolio
Mielőtt még ünnepi hangulatba kerülnénk egy új bikapiac születése miatt, érdemes egy pillantást vetni a múltban történtekre. A 2008-as nagy gazdasági világválság során az ingatlanpiac összeomlását előrejelző, majd később a Big Short című könyvből és filmből híressé váló Michael Burry, és a Baird Private Wealth Management befektetési stratégiai elemzője, Ross Mayfield egyaránt veszélyekre hívták fel a figyelmet a mostani tőzsdei emelkedéssel, és az elhamarkodott örömmel kapcsolatban.

Becsapós visszapattanás? A medvepiaci tartományba való zuhanást követő 20 százalék feletti emelkedést népszerű egy új bikapiac kezdetének is nevezni, azonban figyelembe véve a múltbeli történéseket, a szkeptikusok rámutattak, hogy a piacok a múltban kevés jóval kecsegtetett ilyen helyzetekben, annak ellenére, hogy a Nasdaq már több mint 20 százalékot emelkedett június...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés