Előfizetői tartalom

Aggasztó számok és növekvő kitermelés: mi áll az olajárak mostani esése mögött?

Portfolio
Az olajárak a hétfő délelőtti órákban esésben vannak, miután a gyenge kínai gazdasági adatok a világ legnagyobb nyersolajimportőrének keresletével kapcsolatos aggodalmakat váltottak ki, miközben a világ legnagyobb exportőre, a Saudi Aramco vezérigazgatója, Amin Nasser úgy nyilatkozott, hogy készen állnak a termelés növelésére.

Kína gazdasága júliusban váratlanul lelassult. Közben a finomítók termelése napi 12,53 millió hordóra csökkent, ami 2020 márciusa óta a legalacsonyabb szint - derült ki a friss kormányzati adatokból. A hivatalos adatok arra utalnak, hogy az olajkereslet gyengül - mondta Heron Lin, a Moody's Analytics közgazdásza. Az olajkereslet az év hátralévő részében is csökkenő tendenciát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés