Előfizetői tartalom

Amerika szép csendben hadat üzent Kínának, de ilyen heves indulatokra aligha számított

Portfolio
Hatalmas botrány lett az amerikai szenátus múlt vasárnapi döntéséből, amely szigorú feltételekhez kötné az elektromos autókhoz nyújtott adójóváírást annak érdekében, hogy csökkents az ország autóiparának Kína-függőségét. A lépés ugyanis nem csak az autóiparban vezető szerepre törő Kínának fájna, hanem a világ számos vezető autógyártójának, köztük a japánoknak is, akik a jövőben jelentős versenyhátrányba kerülhetnek.

A szenátus által múlt vasárnap elfogadott, 430 milliárd dolláros klíma- és energiatörvénytervezet egyik rendelkezése szerint a nulla kibocsátású elektromos járművek amerikai vásárlói a jövőben is jogosultak lennének az adójóváírásra, de azt bizonyos feltételekhez kötnék. A javaslat alapján például a kínai alkatrészeket tartalmazó akkumulátorral szerelt járművek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés