Előfizetői tartalom

Lecsavarta Oroszország az európai gázcsapokat, és ezért példátlan negatív rekord felé halad

Portfolio
|
MTI
Mivel az első hét és fél hónapban 13,2%-kal 274,8 milliárd köbméterre csökkent az orosz Gazprom gázkitermelése, így nagyon valószínűtlen, hogy elérné év végére a 400 milliárdos határt, így az idei tényadat példátlan negatív rekord lesz Oroszország újkori történelmében – mutattak rá az orosz Energetikai Fejlesztési Központ elemzői. Mindez azért különösen lényeges, mert még április végén is, tehát a háború kitörése után két hónappal is, azt vázolta a Gazprom vezetője, hogy idén közel 500 milliárd köbméteres gázkitermelésük lesz.

A Gazprom tegnap tette közzé a január 1. és augusztus 15. közötti gázkitermelési és export számait, illetve azt, hogy az európai export várható további visszafogása esetén akár további 60%-kal is drágábbá válhat a gáz télen a kontinensen. Ennek pedig komoly negatív következményei lennének például a magyar rezsicsökkentés minap bejelentett új szabályaira is, amint arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés