Előfizetői tartalom

Félreértette volna a piac a Fed üzenetét?

Portfolio
A Federal Reserve júliusi ülésének jegyzőkönyve - amely ülésen a döntéshozók 75 bázisponttal emelték az irányadó kamatlábat - azt jelzi, hogy a tőzsdei szereplők túl gyorsan árazták be a vártnál kevésbé szigorúbb monetáris politikai kilátásokat, - állítják részvénypiaci stratégák. A tisztviselők ugyanakkor egyetértettek abban, hogy az irányadó kamatlábat elég magasra kell emelni a gazdaság megfelelő mértékű lassításához, hogy leküzdjék a vártnál tartósabb inflációt - derült ki a július 26-27-i ülés jegyzőkönyvéből.

A Fed tisztviselői továbbá egyetértettek abban, hogy a korlátozás alapvető fontosságú és a cél az, hogy az infláció visszatérhessen a 2 százalékos szintre, és stabilan ott is maradjon. A jegyzőkönyvből ugyanakkor az is kiderült, hogy sok tisztviselő aggódik amiatt, hogy a Fed akár a szükségesnél nagyobb mértékben is szigoríthat a monetáris politika irányvonalán. ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái