Előfizetői tartalom

Kormányzati fordulatot említett Palkovics László: a szélenergiába is befektetések indulhatnak Magyarországon

Portfolio
A földgázalapú rendszereken egész Európában, így Magyarországon is változtatni kell és ennek egyik elemeként idehaza a naperőművi kapacitások a mostani 3 gigawattról már jövő év végére 8 gigawattra ugorhatnak, és a geotermikus, illetve szélenergiába való beruházásokkal együtt 16 milliárd eurónyi fejlesztés valósulhat meg a következő évtizedben – jelentette ki a török Anadolu hírügynökségnek adott interjúban Palkovics László. A technológiai és ipari miniszter hadiipari együttműködéssel és a Bayraktar drónnal kapcsolatos jelzéseit egy külön másik cikkben írtuk meg.

Fordulat a szélenergiához való viszonyulásban A technológiai és ipari miniszter hétfőn járt Ankarában és ennek kapcsán az MTI-n megjelent összefoglaló nem utalt a változó magyarországi energetikai célokra, abban csak a magyar-török hadiipari és energetikai együttműködések voltak benne. A törökországi látogatás kapcsán az Anadolunak is adott interjút Palkovics László...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái