Előfizetői tartalom

Megtévesztette a DIGI a fogyasztókat, lecsapott a Versenyhivatal

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal 190 milliós bírságot rótt ki a DIGI-re, miután a cég elhallgatta a fogyasztók elől a gigabites internet-szolgáltatásának egyes, sebesség szempontjából lényeges jellemzőit. Az azóta tulajdonost váltó cég elismerte a jogsértést a 2017-2021 közötti időszakra vonatkozóan és együttműködött a versenyhatósággal, amellyel több mint kétszer ekkora mértékű bírságot sikerült elkerülnie - áll a GVH közleményében. Az új tulajdonos, a 4iG hozzátette, hogy a DIGI már a versenyfelügyeleti vizsgálat lezárulása előtt megszüntette a hatóság által feltárt hiányosságokat, a társaság a bírságot határidőre megfizeti.

A GVH közleménye szerint: A nemzeti versenyhatóság eljárása során azt vizsgálta, hogy a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. megfelelően tájékoztatta-e a fogyasztókat „DIGINet 1000” nagysebességű internet csomagjának népszerűsítésekor, amikor azt a benyomást keltette, hogy ügyfelei a szolgáltatás során minden további feltétel nélkül elérhetik a kínált sebességet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés