Előfizetői tartalom

Összecsap a Spar, a Lidl, a Tesco. Nézzük ki lett a nyertes

Portfolio
Mostanra a hazai piacon lévő összes nagy kiskereskedelmi lánc közzétette a 2021 éves beszámolóját. Mi a nem franchise rendszerben működő cégeket vizsgáljuk, tehát a Lidl, az Aldi, a Tesco, az Auchan, a Spar és a Penny Market beszámolóit vizsgáltuk meg. Ez alapján kirajzolódik a trend a 2021-es évre a a magyar kiskereskedelmi szektorban. Amit évek óta látunk már, hogy tovább folytatódik a német diszkontláncok térnyerése - mondta Fekete Beatrix, a Portfolio részvényelemzője, a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének szerdai adásában, majd ismertette az eredmények alapján kialakult sorrendet is.

Ami a 2021-es év pénzügyi teljesítményeit illeti, az látszik, hogy majdnem mindenkinél emelkedett tavaly az értékesítési bevétel, egyedül az Auchan képezett kivételt, ahol egy minimális csökkenés volt. A nyereségesség viszont felemásan alakult az egyes cégeknél. A Lidl-nél folytatódott a profitnövekedés, a tavaly veszteséges Tesco idén nyereségbe tudott fordulni, és úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés