Előfizetői tartalom

A szállodaszövetség elnöke szerint ami most jön, az durvább lesz, mint a Covid

MTI
|
Portfolio
A járványügyi korlátozások megszűnésének köszönhetően egyre dinamikusabban épül vissza a beutazó turizmus Magyarországon, annak ellenére is, hogy a háború miatt elmaradnak az ukrán és az orosz turisták, a szigorú kínai covid-szabályok miatt pedig a kínai utazók is - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) pénteken az MTI-vel. Ami a jövőt illeti, Baldauf Csaba, a szövetség elnöke a 24.hu-nak adott interjújában úgy vélte, hogy „ami most jön, az durvább lesz, mint a Covid.”

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján készített júniusi Trendriport szerint júniusban a szállodákban 1,7 millió vendégéjszaka realizálódott, melynek már 42,5 százalékát külföldi vendégek adták. Ez 64,8 százalékkal több, mint a 2021. júniusi, viszont 2019-hez képest még 19,3 százalékos elmaradást jelent. 2022 első fél évében a szállodai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés