Előfizetői tartalom

Hiány van a napelemes inverterekből, kockázatos játék indult az otthonfelújítási programnál

Portfolio
Globálisan hiánycikké vált a napelemes rendszerek kulcsfontosságú eleme: az inverter, és ezt a jelenséget idehaza csak súlyosbította a rezsiszabályok változásából adódó ugrásszerű kereslet, mindez pedig különféle trükkös próbálkozásokhoz vezet, hogy az év végével záruló otthonfelújítási támogatási programot ne bukják el a családok – hívja fel a figyelmet a Magyar Államkincstár válaszát is tartalmazó cikkében a G7.

Amint arra a Portfolio már a múlt héten felhívta a figyelmet: a rezsicsökkentés módosításából adódó megnövekedett lakossági kereslet mellett tisztában kell lenni azzal a kockázattal, hogy ha valaki az év végével záruló 6 milliós otthonfelújítási program keretében szeretné elszámolni a számlákat, akkor lehet, hogy a napelemes/hőszivattyús beruházás nem készül el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés