Előfizetői tartalom

Mennyből a pokolba: ráborította az asztalt a sztárbefektető a Reddites csordára

Portfolio
Amilyen gyorsasággal emelkedett az elmúlt napok sztárrészvényének számító Bed Bath and Beyond árfolyama, olyan gyorsan következett az összeomlás. Hidegzuhanyként érte ugyanis a befektetőket kedden a bejelentés, mely szerint a cég második legnagyobb befektetője, Ryan Cohen a befektetési cégén keresztül megválna a részesedésétől, és el is kezdte csökkenteni kitettségét a bajba jutott kiskereskedő cégben, szép profitot zsebre téve. Ez is jól példázza, hogy a többszáz százalékos emelkedés könnyen elkapja a befektetők figyelmét, de a kockázat is óriási, hiszen egyik napról a másikra állhat be 180 fokos fordulat.

Fentről lehet nagyot esni Az elmúlt időszakban újult erővel robbant be a 2021-ben több ízben is tomboló mémrészvény-őrület: először egy hongkongi székhelyű fintech vállalatot találtak meg maguknak a kisbefektetők, ahol a cég piaci értéke több mint 200-szorosára nőve már olyan nagyvállalatoknál is többet ért, mint például a Bank of America vagy a Coca Cola. Rögtön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés