Előfizetői tartalom

Kétségbeesve figyeljük, hogy mi lesz a magyar erdőkkel - Folytatódik a fakivágásos huzavona?

Portfolio
Nagy port kavart a kormány fakitermelési szabályokról hozott enyhítő rendelkezése az elmúlt hetekben, rengeteg hír, vélemény, aggály jelent meg a természetvédőktől, illetve cáfolat a környezetrombolást illetően a Minisztériumoktól, és egyes erdőgazdaságoktól. Vélhetően a nagy tiltakozás hatására történt, hogy végül az Agrárminisztérium utasításba adta, hogy az állami erdőkben az eredeti rendelet legkritikusabb pontjait - mint például a védett erdőkben lévő tarvágást - nem szabad alkalmazni. A magánkézben lévő erdőgazdaságokra viszont továbbra is a könnyített kitermelési rendelet vonatkozik. Laikusként, természetszeretőként, vagy fával tüzelő háztartás tagjaként nem egyszerű átlátni, hogy mi, miért történik most, azt pedig végképp nehéz megállapítani, hogy milyen hatásokra kell felkészülnünk. Erdőgazdaságot, egyetemet, természetvédőket, klímapolitikával foglalkozó szakértőket kérdeztünk, hogy összesítve közölhessük az álláspontokat, szakértői véleményeket.

Az erdőgazdaságok nyugalomra intenek, a természetvédők tajtékoznak 1. Érvek-ellenérvek A Pilisi Parkerdő, amely 65 000 hektáron gazdálkodik a főváros és tágabb térségében, nyugtatásul kiadott egy közleményt, melyben egyrészt hangsúlyozzák, hogy a kormányrendelet nem utasításokat, hanem energiavészhelyzetben alkalmazható lehetőségeket tartalmaz. Megkérdeztük ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés