FONTOS Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?
 
Előfizetői tartalom

Feldarabolják a Teslát - Ne ijedj meg, ha összeomlik az árfolyam

Portfolio
A Tesla augusztus 24-én végrehajtja második részvényfelaprózását, miután a részvényesek a vállalat e havi éves közgyűlésén jóváhagyták a 3 az 1 arányú részvényfeldarabolást. Ez azt jelenti, hogy a 900 dollárhoz közeli árfolyamhoz képest már csak 300 dollár közelében fog nyitni a papír csütörtökön, a részvényesek pedig minden Tesla-részvényük mellé két másikat fognak kapni. Bár a technikai hatáson kívül a splitnek nincs közvetlen felfelé vagy lefelé irányuló árfolyamhatása, mégis elérhetőbbé teszi a papírt a kisbefektetők számára, valamint növelheti a forgalmat, és a likviditást.

Részvényfelaprózás jön a Teslánál Idén a nagy technológiai vállalatok uralták a részvénysplittel kapcsolatos híreket. Az Amazon a dot-com boom óta először aprózta fel részvényeit, június 3-án 20 az 1 arányban; az e-kereskedelmi óriás Shopify június 28-án 10 az 1 arányban darabolta fel törzsrészvényeit; a Google anyavállalata, az Alphabet pedig július 15-én egy 20...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés