Előfizetői tartalom

Mit kapnak a magyar adófizetők és a 4iG részvényesei 715 milliárd forintért?

715 milliárd forintért a 4iG és a magyar állam megvásárolná a Vodafone magyar operációját. Hogy mit kapnak a magyar adófizetők és a 4iG részvényesei ezért a pénzért? Egy jó minőségű hálózattal rendelkező, országos lefedettséggel, lakossági, vállalati és állami szolgáltatásokat nyújtó vállalatot, ami a fontosabb szegmensekben önmagában is második számú szereplő a magyar piacon, a 4iG Csoport más eszközeivel kombinálva pedig bizonyos piacokon akár piacvezető is lehet.

A hazai második

Az már a tegnap reggeli közleményből is kiderült, hogy

Az előfizetés részesedés arányában a Vodafone a magyar piac abszolút második legnagyobb szereplője.

  • Több mint 3,8 millió lakossági és üzleti előfizetőt szolgál ki, a mobil szegmensben 3 millió, a vezetékes szegmensben 800 ezer ügyfelet,
  • több mint 5 millió bevételt biztosító előfizetéssel, ebből 3 millió mobil, 700 ezer TV, 700 ezer szélessávú internet, 600 ezer vezetékes hang,
  • a tervezett akvizícióval létrejövő csoport összességében 7,6 millió bevételt biztosító előfizetéssel rendelkezhet 2022 végére.

Megnéztük, hogy az egyes szegmensekben mekkora piaci részesedése lehetne a Vodafone felvásárlásával a 4iG Csoportnak.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés