Előfizetői tartalom

Paks II.: még több ezer engedély kell a tényleges létesítési munkák indulásához

Portfolio
Miután csütörtök este kiadta az egész Paks II. projekt kulcsfontosságú létesítési engedélyét az Országos Atomenergia Hivatal, pénteken délelőtt megjelentetett az oldalán egy közleményt, benne pedig egy 4 oldalas tájékoztató anyagot is. Ezekben egyrészt elmagyarázta, hogy hogyan jutott erre a döntésre, például a földrengésveszéllyel kapcsolatos vizsgálatok, illetve az osztrák szakértőkkel való egyeztetések után, másrészt azt is tisztázta, hogy mit is jelent ennek az engedélynek a kiadása a gyakorlatban.

A közlemény kulcsbekezdése szerint „az OAH a döntését a rendelkezésére álló tények átfogó és részletes értékelése, valamint a jogszabályi követelmények teljesülésének vizsgálata alapján hozta meg. Az OAH megállapította, hogy a benyújtott kérelem nukleáris biztonsági szempontból eleget tesz a hazai jogszabályi követelményeknek.” Energy Investment...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés