Előfizetői tartalom

Powell szavait emészti a piac, elromlott a hangulat, jelentős mínuszok a zárásban

Portfolio
A hét elején látott esés után tegnap és tegnapelőtt elkezdett javulni a nemzetközi hangulat a tőzsdéken, ami azért is fontos, mert makrogazdasági szempontból ma került sor a hét legjobban várt eseményére, ugyanis Jerome Powell amerikai jegybankelnök beszédet tartott Jackson Hole-ban. Powell beszéde előtt leginkább iránykeresés és kivárás volt jellemző a nemzetközi piacokra, majd a beszéd után gyors lefordulás jött, hiszen az infláció leszorításáról szóló szigorú üzeneteket fogalmazott meg a jegybankelnök, bár azt nem említette, hogy pontosan meddig tervezi emelni a kamatokat a jegybank.

2022. augusztus 26. 22:03 Megosztás Jelentős gyengüléssel zártak a piacok A Dow több mint 1000 pontos 3,03 százalékos csökkenéssel zárta a napot, az S&P 500 3,37 százalékos gyengülést tudhat maga mögött, a Nasdaq pedig 3,94 százalékkal esett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés