Előfizetői tartalom

Ma sem volt szép a nap az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Ma lezajlott a Monetáris Tanács ülése, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően 100 bázispontos kamatemelésről született döntés, így 11,75 százalékra emelkedett az alapkamat. A befektetőket nem különösebben lepte meg a döntés, a döntést követő sajtótájékoztató után azonban jelentős forinterősödés kezdődött, és a BUX is mínuszba fordult. Ami a nemzetközi piacot illeti, az európai tőzsdéken a nap végére elromlott a hangulat, Amerikában pedig a nyitást követően mínuszba fordultak a vezető részvényindexek, majd a kereskedési nap második felére tovább gyorsult az esés.

2022. augusztus 30. 22:02 Megosztás 1 százalék körüli mínuszok a záráskor A zárásig kitartottak a mínuszok az amerikai tőzsdéken, így már a harmadik egymást követő napon zárt mínuszban a piac. A Dow 1 százalékot esett, míg az S&P 500 és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés