Előfizetői tartalom

Elromlott a hangulat, mínuszban zárt Amerika

Portfolio
Az elemzői várakozásokat is meghaladó mértékű pénzromlásról számoltak be az eurózónában, augusztusban egész pontosan 9,1 százalék volt a térség éves inflációja, ez új történelmi csúcsot jelent. Kisebb eséseket láthatunk Európa piacain, a kedvezőtlen inflációs adat mellett az is rontott a hangulaton, hogy leállították az oroszok a gázszállítást az Északi Áramlaton, illetve tegnap este John Williams, a New York-i Federal Reserve elnöke elmondta, hogy a monetáris politikát illetően ő is a hosszabb távon magasabb kamatok mellett van, tehát szerinte egy ideig még szükség lesz a restriktív politikára, ezzel cáfolva a piac azon várakozását, mely szerint jövőre kamatcsökkentést hajthat végre a Fed; ennek a körülménynek sem örülnek a befektetők. A tengerentúli tőzsdéken is elromlott a hangulat, mínuszban zártak a vezető indexek.

2022. augusztus 31. 22:02 Megosztás Elromlott a hangulat a zárásra Tovább romlott a befektetői hangulat a tengerentúlon, zárásra a nagy amerikai részvényindexek mindegyike fél és egy százalék közötti mínuszban zárt. A Dow Jones közel 0,9%-ot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés