Előfizetői tartalom

Nemcsak nagyra nő, de alaposan át is alakul a 4iG

Újra bődületes növekedésről számolt be a most megjelent második negyedéves gyorsjelentésében a 4iG, de a teljes képhez hozzátartozik, hogy olyan ütemben vásárol fel a cég vállalatokat, hogy az előző évhez viszonyított összehasonlításnak nem sok értelme van. Hat hónap alatt 122 milliárd forint bevételt, 31 milliárd forint EBITDA-t termelt a cég, úgy, hogy több, időközben felvásárolt vállalat számai csak március-áprilistól kerültek be a csoport kimutatásaiba. Közben nem csak növekedés, de erőteljes transzformáció is zajlik, a vállalatcsoport bevételeinek már több mint 70 százalékát a távközlés adja, a Vodafone Magyarország esetleges felvásárlásával pedig még inkább eltolódhatnak erre az arányok. A növekedés persze nincs ingyen, a 4iG adóssága is hatalmasra nőtt, és ebben még nincs benne az, amit a magyar Vodafone-ra kellene költeni.

A második negyedévben már 72,9 milliárd forint volt a vállalatcsoport árbevétele, több mint négyszerese az egy évvel korábbinak, a növekedésben egyértelműen szerepet játszott az, hogy a távközlésben Magyarországon és a Nyugat-Balkánon lezárt akvizíciók hatásai a második negyedévben már egyértelműen megjelentek a vállalat számaiban. Az első féléves árbevétel 121,9...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés