Előfizetői tartalom

Növekvő árbevétel és eredmény PannErgy-nél, tarthatók lesznek az idei célok

Portfolio
2022. első félévében jelentősen megváltoztak az energiapiaci körülmények, mind világszinten, mind Magyarországon. A radikálisan megnövekedett szénhidrogén árak és ellátás bizonytalanság, továbbá a jelentős széndioxid kibocsátási kvóta költségek következtében a geotermikus energia versenyképessége tovább növekedett. Az ellátás bizonytalanság és a tárgyidőszakban kiéleződött fosszilis energiafüggőség csökkentésére, illetve a fenntarthatóságra, környezetvédelemre gyakorolt pozitív hatásai miatt felértékelődött a PannErgy főtevékenységét jelentő geotermikus energiatermelés.

Az időjárási és kapacitási feltételrendszerhez optimalizált működésnek köszönhetően a PannErgy 2022. első féléves működésében elért konszolidált hőértékesítés 952 TJ, amely mennyiség gyakorlatilag azonos az előző év első félévének konszolidált hőértékesítési adatával. Az első félévi hőértékesítés mennyisége közel teljesítette a tervezett 962 TJ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái