Előfizetői tartalom

Újabb amerikai IPO rejtély: 13 000 százalékot ralizott a kínai részvény

Portfolio
Az AMTD Digital és a Magic Empire Global után egy újabb kínai cég okozott meglepetést a befektetőknek azzal, hogy hatalmas emelkedést produkált az első kereskedési napján az amerikai tőzsdén. Az Addentax Group 13 000 százalékot emelkedett szerdán a bevezetést követően, a kereskedést a túlzott volatilitás miatt több mint 20 alkalommal kellett megszakítani. A vállalat piaci kapitalizációja 20 milliárd dollárra duzzadt, amivel nagyobb, mint az S&P 500 index komponenseinek közel harmada.

Az Addentax, amely vállalat főként ruhagyártással és különböző logisztikai szolgáltatások nyújtásával foglalkozik idén már a nyolcadik olyan hongkongi vagy kínai cég, amely hasonlóan meglepő árfolyammozgásokat mutatott az amerikai tőzsdei bevezetést követően. A negyedév elején két hongkongi székhelyű pénzügyi vállalat, az AMTD Digital és a Magic Empire került címlapokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés