Előfizetői tartalom

Berobbant az energiaválság, többszörösére növekszik a közvilágítás költsége Siófokon

Portfolio
Siófok polgármestere, Dr. Lengyel Róbert egy facebook bejegyzésben azt írta, hogy annak ellenére, hogy az önkormányzat kötelessége a közvilágítás biztosítása, és mennyire garantáltnak vesszük azt, hogy éjszaka nincs sötét az utcákon, most, az elszálló energiaárak miatt hatalmas többletkiadással kell szembenéznie a városvezetésnek, a világítás zavartalan működése érdekében pedig forrásokat is át kell csoportosítani, hogy korszerűsíthessék a rendszert.

A prioritások érdekében a városvezetés lemondana egy, már folyamatban lévő, 40 millió forintos klímavédelemmel összefüggő pályázatáról, amely főként szökőkutak, új virágágyások, és locsolórendszerek kiépítésére irányul, az erre szánt önrészt pedig a város közvilágításának korszerűsítésére szánnák. Ilyen helyzetben, ekkora energia-, és klímaválságban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés