Előfizetői tartalom

Erős napja volt a magyar tőzsdének

Portfolio
Ma egész nap kifejezetten jó volt a hangulat a nemzetközi részvénypiacokon, és számos fontos esemény történt. Egyrészt az egész héten tartó esés után már túladottság alakult ki, így technikai alapon is érett már egy felpattanás. Emellett érkezett egy relatíve gyenge amerikai munkaerőpiaci adat, ami miatt a várttól elmaradó Fed kamatemelés jöhet, hiszen emelkedett a munkanélküliségi ráta – tehát ez is pozitívan hatott. Végül pedig az is kiemelten fontos volt ma, hogy az Európai Bizottság elnöke árplafont javasolt az orosz gázra, amire a gázárak beszakadtak, az európai tőzsdék pedig felpattantak, így a zárásra masszív emelkedés alakult ki, amiből a magyar tőzsde is kivette a részét.

Ma a BUX-index 1,2 százalékos pluszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg a hosszútávú trendet jelző 200 napos mozgóátlaga alatt áll, viszont a 20 és az 50 napos mozgóátlag fölött van az index értéke, tehát rövid- és középtávon emelkedő trend figyelhető meg. BUX értékének alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Devizapárok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái