Előfizetői tartalom

Fordulat Amerikában, az eladók diktáltak pénteken

Portfolio
A hét korábbi részében gyakorlatilag végig esett a részvénypiac, miután pont egy hete pénteken az amerikai jegybank szigorú üzeneteket fogalmazott meg az infláció leszorításával, a kamatemelésekkel, illetve ezek gazdaságra gyakorolt hatásával kapcsolatban. Pénteken viszont az Európai Bizottság elnöke árplafont javasolt az orosz gázra, amire a gázárak beszakadtak, az európai tőzsdék pedig felpattantak, így a zárásra masszív emelkedés alakult ki, amiből a magyar tőzsde is kivette a részét. Amerikában viszont az erős kezdést követően az eladók irányítottak annak ellenére, hogy a friss amerikai munkaerőpiaci adatok alapján enyhébb kamatemelés jöhet majd a Fedtől.

2022. szeptember 02. 23:01 Megosztás Eséssel zárták a hetet az amerikai tőzsdék Eséssel zárult a hét utolsó kereskedési napja is Amerikában, a vezető részvényindexek közül a technológiai vállalatokat tömörítő Nasdaq teljesített a leggyengébben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés