Előfizetői tartalom

Teljesen kivonult az első nemzetközi olajipari vállalat Oroszországból

Portfolio
A norvég energiaipari vállalat, az Equinor ma közölte, hogy lezárta az Oroszországból való kivonulást, teljesítve ezzel egy, a háború kitörését követően, még februárban tett ígéretét. Az Equinor az első olyan nemzetközi olaj- vagy gázipari vállalat, amely teljesen kivonult Oroszországból, a lépéssel pedig további nyomást gyakorolhat másokra, többek között a TotalEnergies-re, és az Exxon Mobil -ra is, hogy szintén, mielőbb távozzanak.

A februári bejelentést követően az Equinornak egyetlen eszköze maradt, amelytől meg kellett még válnia, az orosz Zarubezhneft által üzemeltetett Arctic Kharyaga olajmezőben lévő részesedés, amelyben a TotalEnergies is partner. Az Equinor most megerősíti, hogy a Kharyagából való teljes kiszállás is lezárult, a kivonulást követően pedig a vállalatnak nincsenek fennmaradó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés