Előfizetői tartalom

Törlesztési moratórium: tisztázta az MNB, hogy kell kezelniük a bankoknak az érintett hiteleket

Portfolio
Új vezetői körlevelet adott ki a jegybank a hitelintézeteknek a moratórium alatt lévő lakossági és vállalati ügyfelek nemteljesítése, az átstrukturálás megállapítása, a várható veszteségek becslésén alapuló besorolása, s a banki értékvesztés elszámolása kapcsán követendő eljárásokról. Az MNB a moratóriumos ügyletek kapcsán konzervatív megközelítést kezdeményez, míg a fizetési stop-rendszerébe újonnan belépő agrármoratóriumos ügyfeleknél a hosszabb ideje moratóriumban lévő ügyletekhez képest enyhébb előírások betartását várja el. Ez segítheti az agrárvállalkozások hitelfelvételi képességének fenntartását - közölték.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) – az egyes kiemelt társadalmi csoportok és pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalkozások fizetési stopjának 2022 júniusi meghosszabbítása (Moratórium 4.) és az idén augusztusi Agrár törlesztési moratórium életbe lépte nyomán – megújította a hitelintézeteknek szóló, a fizetési moratóriumban lévő ügyfelek kitettségeinek kezeléséről...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái