Előfizetői tartalom

Mi jön a magyar tőzsdén, mi vár a forintra? - Válaszolnak a profi befektetők

Portfolio
Pesszimistábbá váltak a hazai alapkezelők szeptember elejére a magyar tőzsde kilátásaira, a forinttal kapcsolatban pedig nagy a bizonytalanság – derül ki a Portfolio friss havi alapkezelői felméréséből.

A mai napig nem tudott feltápászkodni a magyar tőzsde az ütésből, amit februárban az orosz-ukrán háború kirobbanása okozott. Nyáron kialakult egy komolyabb felfelé korrekció, a BUX a 44 ezer pontos szint fölé emelkedett, az augusztus hónapot azonban inkább lecsorgás jellemezte és a kilátások sem túl fényesek, az elszálló infláció, az energiaválság, a jegybanki lépések és a recessziós félelmek mind fokozott kockázatot jelentenek a globális tőzsdékre. Szeptember elején ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket havi rendszeres felmérésünkben a magyar piaccal kapcsolatban.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A szeptemberi felmérésben résztvevő alapkezelők: Dialóg Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Eurizon (CIB) Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H, a K&H alapok kezelője, OTP Alapkezelő.

Mi jön a magyar tőzsdén?

Szeptember elején a válaszadók fele arra számít, hogy a következő hónapban a BUX inkább oldalazni fog, az augusztus végi záróértékről legfeljebb 5 százalékos elmozdulást jósolnak. Ez beleillik az elmúlt évek trendjébe, azonban az utóbbi félévet tekintve most a legnagyobb a megosztottság, a felmérésben résztvevők harmada ugyanis jelentősebb, 5 százalék feletti esést vár, és van olyan is, aki komolyabb emelkedést jósol a magyar tőzsdén a következő negyedévre.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái