Előfizetői tartalom

Attól, hogy valami újrahasznosítható, nem biztos, hogy újra is hasznosítják - A döntés a te kezedben is van

Portfolio
A Párizsi Egyezmény óta több mint 500 milliárd tonna nyersanyagot használtunk fel világszerte, és a túllövés napja egyre előrébb kerül. Míg a 90-es években október 11-én értük el az éves túlfogyasztás szintjét, addig tavaly ugyanez már júliusban bekövetkezett. A megoldást a körforgásos gazdaság jelentheti, vagyis az említett nyersanyagok visszaforgatása a gazdaságba. Hogy hogy állunk ebben, arról a Portfolio Sustainable World 2022 konferencia negyedik szekciójában beszélgettek a szakértők.

"Tízből nyolcan azt mondják, hogy hajlandók fenntartható terméket választani akkor is, ha ez valamivel többe kerül, de végül csak 20 százalék az, aki valóban így is tesz. Végső soron az adott termék ára és a személyes preferenciáink lesznek a döntéshozók. A már említett 500 milliárd tonna nyersanyagnak csak egy csekély része kerül vissza a gazdaságba, de szerencsére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés