Előfizetői tartalom

Ez lehet a jó megoldás a magas energiaárak ellen

Portfolio
Nemcsak Magyarországon központ téma a napelemparkok létesítése. Mostanra az Egyesült Királyságban is 14 gigawatt kapacitás működik, de 2035-re a tervek szerint ez 70 gigawattra fog emelkedni. A napelemparkok ökológiai hatásairól a Portfolio Sustainable World 2022 konferencia harmadik szekciójában Hannah Montag, Principal Ecologist, Clarkson & Woods Ltd beszélt. Hogy a magas energiaárak ellen mi lehet a jó megoldás, arról pedig Losonczy Géza, Associate Partner, KPMG tartott előadást, aki bemutatta a hosszú távú szerződések, úgynevezett PPA-k működését.

Az Egyesült Királyságba tervezett 70 gigawattnyi napelemparkból 50 gigawatt földre szerelt egységeket jelent, ami mintegy 1000 négyzetkilométernyi területet vesz majd igénybe. Nem mondhatjuk azt, hogy a napelemparkoknak kizárólag pozitív, vagy kizárólag negatív hatásai vannak, de az biztos, hogy ökológiai szempontból az ott élő növény és állatfajok életére erősen hatnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés