Előfizetői tartalom

iPhone-rajongók, figyelem! - Már csak pár óra, és minden kiderül az Apple új csúcstelefonjairól

Portfolio
Jön az Apple éves nagy őszi eseménye, szerdán, magyar idő szerint este 7 órakor veszi kezdetét a show, amelyen várhatóan bemutatja legújabb okostelefonjait, az iPhone 14-es sorozatot a vállalat. A várakozások szerint forradalmi technikai újdonságokra nem számíthatunk, de egy meglepetést tartogathat a vállalat a vásárlóknak.

applevenet

Tavaly nem változtatott az okostelefonok árán az Apple, ezért több elemző is arra számít, hogy idén árat emel a vállalat, ami indokolható is lenne a kamera-és chipfejlesztésekkel, valamint a beszállítói költségek emelkedésével és az erős dollárral. Az áremelésnek lehet kockázata a cégre nézve, hiszen évtizedek óta nem látott infláció tombol, és erősödnek a félelmek, hogy a fogyasztók árérzékenyebbek lesznek, különösen az alacsonyabb keresetűek – jósolja a Marketwatch. Kérdéses, hogy a jelenlegi makrogazdasági környezetben mennyire fog kitartani az okostelefonok iránti kereslet, az IDC becslései szerint ugyanis idén 6,5 százalékkal csökkenhet a készülékértékesítések volumene. Eddig az Apple tartotta magát, a legutóbbi tájékoztatóján Tim Cook vezérigazgató elmondta, hogy egyelőre nem érzékelt nyilvánvaló bizonyítékot a makrogazdasági lassulással kapcsolatban.

Ami az új telefonokat illeti, a kiszivárgó információk szerint az Apple várhatóan megszünteti az iPhone 5,4 hüvelykes, mini változatát a gyenge értékesítési számok miatt és egy 6,7 hüvelykes készülékkel bővülhet a kínálat.

A Bloomberg szerint négy variációval jön idén az Apple: két Pro készülékkel és két sztenderd telefonnal:

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái